Bitte wenden Sie sich im Falle von Übergriffen, Mobbing, Stalking, Diskriminierung direkt an die Ansprechpersonen der Universität hier.

A New Passage to India
Exploring Cultures of Learning in India and Germany
DAAD Cooperation Project (2019-2023)
weitere Informationen

Open Position - Chair of Sri Lankan Studies, Summer Semester 2020 (April to September)
mehr Information...
Samstag 12-20 Uhr
Tel. Ausleihe: 06221-54 15040

Neue Publikation von Christoph Bergmann und Jürgen Schaflechner

Routledge veröffentlichte kürzlich ein neues Buch mit dem Titel „Ritual Journeys in South Asia - Constellations and Contestations of Mobility and Space“ im Rahmen der „Routledge South Asian Religion Series“, welches von Christoph Bergmann (Abteilung Geographie, SAI) und Jürgen Schaflechner (ehemals Abteilung Neusprachliche Südasienstudien, SAI, jetzt am Institut für Sozial- und Kulturanthropologie der Freien Universität Berlin). Der Band beschäftigt sich mit den ritualisierten Formen von Mobilität, die Pilgerphänomene in Südasien ausmachen und etabliert einen neuen Analyserahmen für die weitere Erforschung ritueller Reisen.

Ausführliche Beschreibung (englisch):

The book advances the conceptual scope of ‘classical’ Pilgrimage Studies and provides empirical depth through individual case studies. A key concern is the strategies of ritualization through which actors create, assemble and (re-)articulate certain modes of displacement to differentiate them from everyday forms of locomotion. Ritual journeys are understood as being both productive of and produced by South Asia’s socio-economically uneven, politically charged and culturally variegated landscapes. From various disciplinary angles, each chapter explores how spaces and movements in space are continually created, contested and transformed through ritual journeys. By focusing on this co-production of space and mobility, the book delivers a conceptually driven and empirically grounded engagement with the diverse and changing traditions of ritual journeying in South Asia. Interdisciplinary in its approach, the book is a must-have reference work for academics interested in South Asian Studies, Religious Studies, Anthropology, and Human Geography with a focus on pilgrimage and the socio-spatial ideas and practices of ritualized movements in South Asia.

Weitere Informationen erhalten Sie hier.

Mittwoch, 25. September.