neue Adresse:
Voßstrasse 2, Gebäude 4130
+49-6221-54 15200

Bitte wenden Sie sich im Falle von Übergriffen, Mobbing, Stalking, Diskriminierung direkt an die Ansprechpersonen der Universität hier.

Urdu-Intensivkurs

2.-20. September 2019
Anmeldefrist: 31. Mai 2019
Mehr Information...

während der Vorlesungszeit:
in der vorlesungsfreien Zeit:
Neue Standortangaben
Bibliotheksumzug:
ab dem 23. April bis Ende Mai wird die Bibliothek des Südasien-Instituts umziehen. Während des Umzugs werden die Bestände der Bibliothek nicht zugänglich sein. Waehrend des Umzugs werden die Bestaende der Bibliothek nicht zugaenglich sein. Bestellungen ueber die UB-Altstadt sind ggfs. mit Einschränkungen möglich.

Publikation von Prof. Rahul Mukherji, Hossein Zarhani und K. Raju

Die Zeitschrift Indian Journal of Human Development veröffentlichte kürzlich einen Artikel von Prof. Rahul Mukherji, Hossein Zarhani und K. Raju mit dem Titel "State Capacity and Welfare Politics in India: Implementing the Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Scheme in Undivided Andhra Pradesh". Weitere Informationen sind hier verfügbar.

Abstract

This article argues that the Indian state can develop the capacity to deliver economic rights in a citizen-friendly way, despite serious challenges posed by patronage politics and clientelism. Clientelistic politics reveals why the Indian state fails to deliver the basic rights such as the right to work, health and education. We argue that the ability of the state to deliver owes a lot to bureaucratic puzzling and political powering over developmental ideas in a path-dependent way. We combine powering and puzzling within the state to argue the case for how these ideas tip after they have gained a fair amount of traction within the state. We test the powering and puzzling leading to a tipping point model on the implementation of the Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Scheme (MGNREGS) in undivided Andhra Pradesh (AP). How and why did undivided AP develop the capacity to make reach employment to the rural poor, when many other states failed to implement the right to work in India?

Mittwoch, 17. Oktober.