während der Vorlesungszeit:
in der vorlesungsfreien Zeit:

Neue Veröffentlichung von Himanshu Jha

Dr. Himanshu Jha (Abteilung Politikwissenschaft des SAI) veröffentlichte vor Kurzem in der Zeitschrift Economic & Political Weekly (Band 53, Ausgabe Nr. 10) einen Artikel mit dem Titel "Emerging Politics of Accountability: Institutional Progression of the Right to Information Act".
Der vollständige Artikel ist hier verfügbar, weitere Informationen zur aktuellen Ausgabe finden Sie hier.

Abstract:

The implementation of the Right to Information Act, 2005 in Bihar is studied to examine the progression and deepening of institutional change. The institutional progression is inextricably linked to change in the political regime and the resultant shifts in policy priorities. The RTI Act has opened up a new space for accountability between state and society, its use is often linked to local politics, and a new form of elite agency has emerged, whose practitioners this article categorises as “agents of accountability.” These agents are different from the category of elite agency discussed in scholarly literature, such as the “expansive elite,” pyraveekars, gaon ka neta, “political fixers,” or naya netas.

Montag, 12. März.